Ingrijirea si intretinerea tatuajului

TH Tattoo, Brezoianu Ion, 26-32, Sector 1, Bucuresti

Dupa efectuarea tatuajului se aplica o folie (Dermalize Pro / Shield)care poate fi pastrata 24 ore.Folia folosita este diferita de cea alimentara, este facuta cu scop farmaceutic, permitand pielii sa "respire", astfel tatuajul vindecandu-se mai bine.Dupa ce este inlaturata folia spalati tatuajul cu apa rece/calduta si sapun antibacterian dupa care incepeti a folosi unguentul Bephanten sau alta creama aftercare recomandata de artistul tatuator.

Ungeti tatuajul cu un strat fin de unguent de cate ori este nevoie astfel incat tatuajul sa fie in permanenta hidratat, timp de 7 - 10 zile (timpul de vindecare fiind diferit pentru persoane diferite).Il puteti spala dar doar cu dusul  cu apa calduta, nu fierbinte, si sters prin tamponare cu servetele/prosoape de hartie de unica folosinta.

Procesul de vindecare apare treptat cu senzatia de mancarime(a nu se scarpina zona)si se termina dupa ce cade o coaja fina de pe tatuaj.

Expunerea la soare sau solar nu este recomandata cel putin o luna inainte si/sau dupa aplicarea tatuajului.
 
Atunci cand il expuneti la soare sau la  solar trebuie sa il ungeti cu o crema cu cel mai mare factor de protectie solara, deoarece soarele afecteaza , decolorand, culorile.

Evitati baile in cada, piscina, lacuri  si contactul cu animale sau maini murdare pe toata perioada de vindecare a tatuajului.